cabina foto

7 evenimente potrivite pentru cabina foto

Scurta istorie a cabinelor foto

cabina foto vintage
Photoautomat in MuseumsQuartier din Viena

Desi pare o „fitza noua”, cabina foto isi are povestea ei care se intinde pe mai bine de 100 ani, de la prima masinarie de facut si imprimat poze contra-cost produsa de T. E. Enjalbert in 1889. Insa procesul de fotografiere si imprimare avea multe lipsuri in aspecte precum calitatea si fiabilitatea, ceea ce a determinat crearea unor versiuni imbunatatite.

Abia in 1925 apare pe Broadway, in New York prima cabina foto inchisa, cu perdea. Aceasta cabina facea fotografia, developa si printa 8 poze pentru 25 de centi in circa 10 minute. O lunga perioada de timp acestea au fost folosite pentru realizarea fotografiilor tip pasaport sau pentru alte tipuri de documente.

Cabina foto pentru evenimente, asa cum este iBooth, are o istorie ceva mai recenta. A aparut in Statele Unite fiind folosita la nunti, petreceri aniversare si apoi s-a extins la petreceri corporate si evenimente publice. Celebritatile de peste ocean sunt utilizatori fideli ai acestui tip de distractie la petrecerile lor.

1. Cabina foto la Nunti

O cabina foto la nunta iti va surprinde placut invitatii pusi pe distractie, acestia avand ocazia sa-si manifeste creativitatea si sa-si faca poze in cele mai bizare ipostaze. Bineinteles ca rechizita ce insoteste photo booth-ul va fi de mare ajutor. Stim din experienta ca in timpul evenimentului mai exista si perioade mai lente, spre exemplu dupa ce se „fura mireasa”, prilej cu care oamenii se ingramadesc in zona cabinei foro pentru poze funny de grup.

Un alt mod de a utiliza iBooth la o nunta este amplasarea acesteia in zona de primire a invitatilor si realizarea unui guestbook. Imaginile pot fi imprimate pe fotomagneti si daruite invitatilor fie ca marturii, fie alaturi de acestea.

2. Botezuri

Petrecerea ce urmeaza crestinarii copilului este un prilej de bucurie si distractie atat pentru parinti cat si pentru invitati. Cum printre invitati se vor gasi cu singuranmta si o multime de copii, cabina foto iBooth va fi extrem de apreciata de acestia. Pentru ca le va permita sa-si dea frau liber imaginatiei, sa creeze scene desprinse parca din povestile pe care le citesc, cu cavaleri si printese, sabii si pistoale. Tot din experienta noastra copiii se vor distra de minune cu numeroasele perechi de ochelari funny ce insotesc photobooth-ul.

Si in cazul botezului, cabina foto poate fi folosita pentru realizarea unui guestbook vizual si marturii personalizate sub forma fotomagnetilor.

3. Petreceri corporate

Companiile au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie organizarii petrecerilor, distractiilor oferite invitatilor si cauta continuu moduri in care sa se faca remarcate. Instalarea unui photo booth care sa imprime fotografii personalizate cu sigla companiei, distractia invitatilor cu recuzita iBooth, realizarea unor accesorii personalizate vor intari increderea in companie si vor creste gradul de constientizare a brandului in randul consumatorilor.

Companiile pot alege sa adauge o pata de culoare la petrecerile organizate pentru lansare de produs, inaugurare sediu sau aniversarea activitatii. Pe parcursul desfasurarii unui teambuilding o cabina foto va consolida echipa imortalizand ipostaze hazlii ale angajatilor dublate de accesoriile funny.

4. Petreceri evenimente calendaristice

Petrecerile pentru evenimente calendaristice pot fi organizate atat de companii cat si de restaurante. „Pretextul” petrecerii este dat de semnificatia zilelor de: 8 Martie, Craciun, Revelion, Halloween, Valentine Day, St. Patrick si altele. Aceste evenimente reprezinta ocazii de promovare a brandului, a produselor si serviciilor, de a consolida relatia cu partenerii de afaceri – clienti sau furnizori. O petrecere va permite angajatilor sa mai faca putin networking, sa stabileasca noi contacte, sa discute noi oportunitati de afaceri. In cazul restaurantelor, evenimentele calendaristice sunt ocazii perfecte sa-si etaleze preparatele, minutiozitatea organizarii unui eveniment. Astfel, vor reusi sa stabileasca contacte cu cei interesati de organizarea evenimentelor personale – nunti si botezuri.

Stiind ca „o imagine face cat o mie de cuvinte”, sa alegi cabina foto iBooth pentru petrecerea ta este ceva natural, firesc. Imprimarea fotografiilor cu fundal si mesaj personalizat (logo, date contact) si pastrarea lor de catre invitati reprezinta garantia succesului petrecerii. Pentru fixarea mesajelor, sloganelor cat mai eficient IBooth poate aduce placute imprimate cu mesaje personalizate sau accesorii speciale.

5. Evenimentele publice

Evenimentele publice, organizate de diversii institutii pentru aniversarea zilelor localitatii sau manifestari cultural-artistice sunt ocazia perfecta pentru pastrat amintiri dragi. Avand in vederea participarea mult mai numeroasa la acest tip de eveniment iBooth poate suplimenta numarul de cabine foto participante pentru micsorarea timpului de asteptare.

6. Petreceri private

Petrecerile private – aniversarea zilei de nastere, aniversarea casatoriei, majoratul, balul bobocilor au devenit tot mai populare si mai sofisticate. Prezenta cabinei foto la un astfel de eveniment ridica stacheta, ii creste faima si aduce distractia in randul invitatilor.

Urmand inspiratia curentului american, tot mai multi romani adauga la lista de distractii si cabina foto cu accesorii haioase pentru poze de neuitat.

7. Festivaluri

La fel ca in cazul evenimentelor publice, festivalurile pot beneficia de serviciile iBooth pentru una sau mai multe cabine foto complet accesorizate. In functie de specificul festivalului iBooth va asorta accesoriile si placutele cu mesaje pentru a se incadra in tematica.


Sursa informatii istorie cabina foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Photo_booth
Sursa foto cabina vintage: https://www.lomography.com/magazine/104913-viennas-old-photo-booth-in-museumsquartier

iBooth.ro