nunta de succes

7 aspecte esentiale pentru o nunta de succes

Ti-ai gasit jumatatea si ati decis impreuna sa faceti pasul cel mare – nunta, oficializarea relatiei, etc. Foarte bine, felicitari! De aici incep lucrurile serioase, cum ar fi planificarea evenimentului, atentia la detalii, buget, rezolvarea problemelor aparute. Adica veti cobori din norul pe acre pluteati inapoi pe pamant, printre oameni. Stim ca iti doresti o nunta de succes – cine nu-si doreste, asa ca am intocmit o lista scuerta, in 5 puncte, cu aspectele esentiale pentru reusiat evenimentului.

1. Data nuntii

Data nuntii este primul lucru care trebuie stabilit, este centrul evenimentului, toate celelalte lucruri graviteaza in jurul acestui element. O vei alege dupa cum consideri – ziua in care v-ati cunoscut, ziua de nastere a unui dintre voi sau o alta data cu semnificatie deosebita pentru voi. Desigur, o puteti alege si in functie de disponibilitatea restaurantului ori a formatiei preferate. Dupa ce ati stabilit data, va trebui sa verficati daca este una din zilel in care nu se fac nunti.

2. Lista de invitati

Lista de invitati, sau mai bine zis marimea listei influenteaza semnificativ urmatorul punct din lista noastra – alegerea restaurantului. Orice lista de invitati la nunta are trei segmente:

  • persoanele care vin cu siguranta – parinti, rude si prieteni apropiati
  • persoanele care vin din obligatie – cei la ale caror evenimente ati participat
  • persoanele pe care vi le-ati dori, care-si doresc ele, dar nu sunteti siguri de prezenta lor

Daca va doriti o lista cat mai exacta este bine sa va consultati cu nasii si parintii ambilor miri. Fiecare poate adauga nume pe lista, mai ales in primele 2 segmente – rude si obligatii.

3. Alegerea restaurantului

Stiti si voi din propriile experiente ca restaurantul este esential pentru succesul evenimentului. Pentru ca aici se va desfaura cea mai mare parte a nuntii – servirea mesei si dansul. De aceea va trebui sa acordati o grija deosebita alegerii lui. Incepeti cu o lista de localuri in care vor „incapea” persoanele din lista de invitati si demarati discutiile cu fiecare. Va recomandam sa cereti si parerile prietenilor apropiati ce au avut nunta, a nasilor pentru ca va pot atentiona asupra unor aspecte despre care nici nu stiati ca exista.

Aspectele care trebuiesc urmarite, in afara costurilor, sunt:

  • marimea ringului de dans – nu va doriti inghesuiala, sau oameni la mese pentru ca nu au unde sa danseze
  • lumini ambientale – sa fie placute, sa dea o nota calda restaurantului; de efectele speciale lumminoase se va ocupa formatia de nunta
  • acustica localului – cei din formatia de nunta pot evalua mai bine acest aspect
  • ventilatia – chiar daca nu se mai fumeaza in localuri, o temperatura prea ridicata intr-o zi de iunie nu-i chiar placut
  • elemente auxiliare – toaleta, parcare, amabilitate personal, dennul de detalii care influenteaza nota unui local

4. Formatia de nunta

Impreuna cu restaurantul, formatia de nunta contribuie la realizarea atmosferei generale a evenimentului prin asigurarea bunei dispozitii. La alegerea band-ului potrivit se va tine de cont de preferintele voatre muzicale in primul rand, dar va trebui sa-i aveti in vedere si pe invitati. Va astepta ore multe de vizionare videoclipuri formatie nunta, sa le ascultati melodiile pentru a va asigura ca acopera genurile muzicale preferate. In ultima perioada, tot mai multe banduri de nunta vin la eveniment cu scenotehnica, sonorizare profesionale, jocuri de lumini, lasere si alte efecte speciale. Dupa ce va hotarati la 2-3 trupe muzicale si veti stabili intalniri, nu uitati sa discutati si aceste aspecte tehnice. Oricum, cel mai important este sa aflati disponibilitatea acestora pentru data evenimentului vostru, restul sunt detalii ­čśŐ.

5. Rochia de mireasa, costumul mirelui

Adesea se spune ca nu haina il face pe om, insa stim cu totii ca poate face diferenta intre wow si ceva banal, obisnuit. Alegeti stilul vestimentar care va face sa va simititi bine, amintiti-va ca va trebui sa stati multe ore in hainele acelea, dar mai ales in pantofi. Pentru celelalte aspecte, enumerate mai sus va trebui sa faceti rezervari cu circa 1 an in avans, insa aici chiar nu-i cazul sa va grabiti. Consultati cataloage, ghiduri, articole, discutati cu prietenii, faceti-va o idee, insa achizitia este recomandata a se face cu cca 1-2 luni inainte.

6. Fotograful de nunta, serviciile video nunta

V-ati straduit, ati luptat la propriu sa va creati evenimentul perfect, momentul vostru si ati reusit. Nu ar fi bine ca rezultatul acestor eforturi sa va ramana imortalizate in imagini si clipuri video impecabile? Alegerea fotografului de nunta este si acesta un aspect important pentru ca priceperea si talentului lui vor amplifica stralucirea evenimentului.

7. Cabina foto nunta, efecte speciale

In ultima perioada din ce in ce mai multi romani aleg sa aduca la nunta lor si efecte speciale cum este fumul greu combinat cu artificii pentru valsul mirilor sau cabina foto pentru imortalizarea momentelor placute. Un photobooth la nunta este si o sursa de distractie, invitatii isi vor face cele mai nostime poze utilizand accesoriile ce insotesc photobooth-ul si apoi le vor posta pe Facebook. iBooth va ofera pachete servicii ce includ imprimare fotografii nelimitate, aparatura performanta, o multime de accesorii astfel incat nu trebuie sa iti faci vreo grija, doar sa te distrezi.

Pentru a va asigura de succesul deplin al evenimentului puteti apela si la serviciile unui consilier de nunti. Veti fi surprinsi de lucruri si detalii la care nu v-ati gandit. Experienta acestuita in organizarea nuntilor va va scuti de momente jenante, de comentarii rautacioase ori de mici regrete ulterioare. Si discutiile cu managerii de restaurant ori cu managerul trupei de nunta le veti descoperi utile intrucat sunt oameni cu experienta care au participat la numeroase evenimente similare.

Uneori va trebui sa faceti compromisuri in potrivirea datei dorite cu restautanul si formatia preferate. In aceasta situatie ar trebui sa va ganditi la invitati, la faptul ca este mai important ca acestia sa se simta bine decat o anumita data in calendar. Din experienta noastra va spunem ca pentru restaurantul ori trupa preferate merita schimbata data. Oamenii oricum vor veni la nunta in data inscrisa pe invitatie, pentru acestia nu are vreo semnificatie.

iBooth.ro